6 martie 2013

Steaua - Chelsea

      Pe National Arena joi de la orele 20:00 Steaua Bucuresti liderul la zi din Liga 1 o va intalni pe campioana Europei Chelsea Londra in optimile de finala din Europa League. Prima sansa in aceasta dubla o are clar Chelsea, diferenta de valoare si de buget dintre cele doua echipe fiind destul de mare.
      Steaua a inceput perfect sezonul de primavara in Liga 1 castigand scor 1-0 la U Cluj iar in weekend-ul trecut 3-0 pe propriul teren cu Gaz Metan Medias chiar daca au jucat o repriza in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Tanase. Steaua a trecut in 16-imile de finala ale competitiie de Ajax Amsterdam, echipa care va gazdui finala in acest an. Lancierii s-au impus scor 2-0 in Olanda iar Steaua la retur a facut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani castigand cu acelasi scor si trimitand meciul in prelungiri. Ros-albastrii s-au calficat la penalty-uri dupa ce Tatarusanu a aparat doua lovituri de la 11 m. Steaua si-a intrat deja in ritm avand patru partide oficiale disputate pana acum. Finantatorul echipei a declarat ca daca jucatorii vor trece de Chelsea vor primi cate o prima de 20.000 euro. Gabriel Iancu venit in aceasta iarna la Steaua de la Viitorul a fost trecut pe lista celor 18 cu care Reghe va aborda partida cu Chelsea. Astfel tanarul jucator ar putea debuta la Steaua chiar in cupele europene. Gabi Matei, Georgievski si Nikolic sunt accidentati iar Parvulescu a fost lasat in afara lotului. In aceste conditii Tatu va juca atacant iar Chipciu va fi folosit ca fundas dreapta urmand sa ii faca loc lui Popa in banda dreapta. La echipe vor reveni Pintili si Bourceanu care au fost suspendati cu Ajax.
      Chelsea Londra s-a impus in weekend scor 1-0 cu West Brom dupa o victorie 2-0 la Middlesbrough in Cupa Angliei si abordeaza acesta intalnire cu un moral ridicat. In Premier League Chelsea se lupta pentru un loc de Champions League avand nesansa chiar sa nu termine in primele patru daca nu evolueaza bine in ultimele partide ramase de jucat. In ultimele patru meciuri jucate pe teren advers Chelsea a alternat victoriile cu infrangerile iar acum ar trebui sa vedem o infrangere daca e sa ne luam dupa aceasta statistica. Cele doua echipe nu s-au intalnit niciodata in ultimii ani. Rafa Benitez a declarat ca partida din weekend cu Manchester United din Cupa Angliei este mai importanta decat turul cu Steaua si va odihni mai multi jucatori. Moses si Benayoun vor asigura benzile terenului in timp ce Torres va fi sprijinit de brazilianul Oscar. Pe banda stanga a apararii Ashley Cole va fi inlocuit de Bertrand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu