6 martie 2013

FC Basel - Zenit

  • Pronostic FC Basel - Zenit: PSF X
      Poate cel mai echilibrat meci de joi seara in Europa League se da in Elvetia, acolo unde FC Basel o va intalni pe Zenit St Petersburg, doua formatii care porneau oarecum cu sansa a doua in duelurilor lor din faza precedenta a 16-imilor de finala.
      FC Basel a eliminat-o pe Dnipro dupa victoria cu 2-0 de acasa si egalul din Ucraina, scor 1-1. Elvetienii pornesc in acest meci cu sansa a doua la bet365.com, avand o cota de 2.80 pentru victorie pe cand rusii sunt cotati cu 2.50 la aceeasi agentie.
      Forma de moment a gazdelor este una acceptabila, fara infrangere in ultimele 5 jocuri oficiale. Mai exact Basel a bifat doua succese si 3 remize, cu precizarea ca doua dintre remize au adus calificarea in fazele urmatoare ale Europa League, respectiv Cupa Elvetiei.
      Trebuie sa precizam faptul ca in 4 din ultimele 5 jocuri ale echipei gazda au marcat ambele formatii in meci. Ultimele 5 jocuri de pe teren propriu nu au fost tocmai cele mai bune pentru Basel, acestia reusind sa se impuna doar in doua randuri.
       Zenit St Petersburg are dezavantajul lipsei jocurilor oficiale in picioare, ultimul meci oficial fiind cel cu Liverpool de pe Anfield cand Zenit a fost invinsa cu 3-1, reusind sa obtina calificarea cu greu datorita succesului din tur, scor 2-0 acasa.
       Hulk si compania au mai disputat un meci amical in ultimele doua saptamana, si anume pe 28 februarie contra Sienei, meci castigat de rusi cu 0-1 in deplasare.
      In ultimele 5 deplasari Zenit St Petersburg a obtinut 3 victorii, pierzand celelalte doua partide, cu precizarea ca s-au marcat in total 13 goluri, ceea ce inseamna o medie de peste 2,5 goluri pe joc.
      Cele doua formatii nu s-au mai intalnit niciodata intr-un meci oficial, iar partida de joi se anunta extrem de echilibrata din toate punctele de vedere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu