8 martie 2013

Rapid - Petrolul

  • Pronostic Rapid - Petrolul: GG (Ambele marcheaza)
Primul derby al etapei, daca poate fi numit asa, se va in Giulesti acolo unde Rapid va primi vizita Petrolului. Meciul este mai mult un derby de traditie tinand cont ca Rapid se afla pe un rusinos loc 9 inainte de partida.

Rapid Bucuresti a inceput anul 2013 in Liga 1 cu una calda si una rece, si anume o victorie, scor 0-1 cu CSMS Iasi, si o infrangere acasa cu rivala Dinamo, scor 0-1. Rapidistii se afla doar pe locul 9 dupa 21 de etape in care a strans doar 29 de puncte, dar si un goalverage foarte slab de 22:23. Apararea s-a descurcat acceptabil sa spunem, insa atacul echipei a fost principalul punct slab, giulestenii avand o medie de aproximativ un gol marcat pe meci, foarte putin pentru o echipa cu pretentiile Rapidului.
Pancu si compania nu s-au descurcat prea bine nici pe teren propriu, avand 5 victorii, 1 egal si 4 infrangeri in 10 partide in fata propriilor suporteri. De altfel toate cele 4 infrangeri acasa au venit in ultimele 5 meciuri de campionat disputate pe propria arena.
Petrolul Ploiesti vine dupa 2 victorii in primele 2 runde ale acestui an, 0-1 in deplasare cu Otelul Galati si 2-1 acasa cu CSMS Iasi. Aflata intr-o forma buna, Petrolul se numara si ea printre echipele frummoase din acest sezon, ocupand un onorabil loc 4 cu 37 de puncte si un golaverage de 30:18. Trebuie sa precizam faptul ca lupii galbeni au a doua defensiva din campionat dupa Steaua, dar si o ofensiva peste media campionatului.
Intr-un clasament al meciurilor de pe teren propriu, Petrolul se afla pe pozitia a 5-a cu 16 puncte din 33 posibile. In precedentele 5 deplasari in campionat, oaspetii s-au impus de 3 ori.

Cele doua formatii au fost puse fata in fata de 3 ori in ultimii 2 ani, fara succes pentru Petrolul. Rapid s-a impus de doua ori, pe cand partida tur din acest sezon s-a incheiat fara gol, scor 0-0.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu