30 mai 2012

Lotul nationalei Portugaliei pentru EURO 2012

Portari: Rui Patricio (Sporting), Eduardo (Benfica) si Beto (CFR Cluj).

Fundasi: Joao Pereira (Sporting), Bruno Alves (Zenit St Petersburg), Fabio Coentrao (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Ricardo Costa (Valencia), Rolando (Porto) si Miguel Lopes (Braga).

Mijlocasi: Carlos Martins (Granada), Joao Moutinho (Porto), Miguel Veloso (Genoa), Raul Meireles (Chelsea), Ruben Micael (Zaragoza) si Custodio (Braga).

Atacanti: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hugo Almeida (Besiktas), Helder Postiga (Zaragoza), Nani (Manchester United), Nelson Oliveira (Benfica), Ricardo Quaresma (Besiktas) si Silvestre Varela (Porto).

Campioana Romaniei, CFR Cluj este reprezentata la Euro 2012 prin portarul Beto, acesta avand totusi sanse minime sa joace macar un minut, deoarece titular este Rui Patricio iar rezerva sa este Eduardo.
Antrenorul nationalei Portugaliei este Paolo Bento iar vedeta incontestabila a echipei este Cristiano Ronaldo. acesta din urma a declarat ca portugalia isi propune castigarea campionatului European dar Paolo Bento a spus ca obiectivul echipei este accederea in sferturile de finala. Pentru Portugalia pare totusi mai greu sa ajunga in sferturi decat sa joace o semifinala, avand o grupa foasrte grea, cu Germania, Olanda si Danemarca. Germania si Olanda sunt favoritele grupei dar Danemarca a terminat in calificari pe primul loc, in fata Portugaliei, trimitand-o pe aceasta la baraj.
In privinta lotului de jucatori sunt surprinzatoare selectiile lui Custodio si Miguel Lopez, ambii de la Braga si tot ambii fiind debutanti in echipa nationala. Printre absentele cele mai importante se numara cele a lui Ricardo Carvalho si Bosingwa, ambii exclusi din lot datorita unui conflict cu antrenorul si cea a atacantului Danny, accidentat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu