28 ianuarie 2012

Liverpool – Manchester United

Intalnire de gradul I in saisprezecimile Cupei Angliei de duminica, acolo unde sortii le-au harazit o soarta crunta celor doua formatii emblematice ale Premier League, Liverpool vs. Manchester United. In timp ce altii au avut noroc si au picat cu adversari ceva mai facili: QPR-Chelsea, Arsenal-Aston Villa, Watford-Tottenham, “cormoranii” au deosebita placere de a-i da replica formatiei conduse de Alex Ferguson.
Ultima intalnire dintre aceste doua formatii s-a consumat in luna octombrie, incheindu-se nedecis dupa golurile lui Steven Gerrard si Javier Hernandez. Jocul se va disputa pe Anfield, un loc propice victoriilor lui Liverpool (patru in campionat), dar si numeroaselor egaluri care s-au strans (sapte!) si au trimis-o aproape de mijlocul clasamentului, in spatele lui Arsenal si Newcastle!
Acestea fiind spuse, forma de moment conteaza mai putin in derbiuri de acest gen; singurul lucru de care putem fi siguri e acela ca va fi o batalie pe viata si pe moarte, in care echipa gazda va trebui sa se descurce fara Luis Suarez (suspendat). Dupa prestatia nu tocmai convingatoare din meciul cu Bolton, Liverpool se va intalni cu cele doua “Manchester” (United si City) intr-un interval de timp foarte scurt. In cea mai mare parte, echipa este pregatita si nu duce lipsa unor jucatori esentiali, exceptandu-l pe Suarez.
In cealalta tabara, Manchester United se confrunta cu probleme destul de mari in ceea ce privestea incropirea unui lot competitiv, Nani, Rio Ferdinand, Ashley Young si Anderson sunt fie accidentati, fie incerti pentru derbiul de duminica. Victoria purtata in fata lui Arsenal pare sa functioneze moral in favoarea lor, desi casele de pariuri vad un meci foarte strans, in care Liverpool primeste cota 2.60 din partea celor de la Bet365, remiza este luata in calcul la 3.20, in timp ce o eventuala izbanda a “diavolilor rosii” este cotata la 2.70.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu